mszp.hu | Belföld | fizetés fizetésemelés 2015
2016. január 12. 14:32

Gyalázat, hogy a Fidesz-kormány nyerészkedik a később elutalt fizetéseken!

Az MSZP felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy ne nyerészkedjen a később elutalt fizetéseken! Térjenek vissza az MSZP kormányzása alatt bevált rendhez, amikor mindenki a hónap első napjaiban megkapta a fizetését, aki pedig késve jut hozzá a pénzéhez, annak a késedelem idejére a késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat ötszörösével megegyező mértékű kamatot fizessenek!

A Magyar Államkincstár vezetője a napokban cinikusan „szokásjognak” nevezte a hónap első napjaiban történő utalást és elismerte: a jövőben szándékosan később fizetik ki az emberek fizetését, mivel ez éves szinten 2 milliárd forintos megtakarítást hoz a Fidesz-kormány által felügyelt költségvetésnek.

Az MSZP gyalázatosnak tartja, hogy a kormány az emberek kárára akar spórolni a fizetések utalásánál! Az pedig egyenesen vérlázító, hogy sokan még a későbbi utalási határidő lejártán túl sem kapják meg a fizetésüket! Az MSZP-kormány idején a magyar emberek időben, minden hónap első napjaiban megkapták a fizetésüket és az összes egyéb járandóságukat.  Ma, 2016-ban a Fidesz kormányzása alatt nem hogy a fizetésemelésért, de még a fizetésekért is küzdeni kell hónapról hónapra.

Ez nem maradhat így, a Fidesz-kormány nem nyerészkedhet később elutalt fizetéseken a magyar emberek kárára!

Gúr Nándor
országgyűlési képviselő