mszp.hu | Belföld | Sport
2016. november 21. 12:43

Gyárfás Tamás országgyűlési meghallgatásának kezdeményezése

A hazai rendezésű vizes világbajnokság előtt a magyar úszósport újra botrányoktól hangos. Az elmúlt napokban az ország hét kiemelkedő magyar úszója és az Orbán-kormány egykori államtitkára, a szintén olimpiai bajnok Czene Attila is arról beszéltek, hogy a Magyar Úszószövetség elnöke "diktatórikus módon vezeti a szövetséget", valamint "úri kegyként osztogatja a támogatásokat".
Ezért az Országgyűlés sportért is felelős Kulturális bizottságának alelnökeként arra kérem Dúró Dóra elnököt, hogy hívja meg a bizottság ülésére Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség elnökét, és kezdeményezem, hogy a bizottság hallgasson meg tájékoztatót az ügyről a sportért felelős államtitkárságtól. A sportolókkal egyetértve hiszünk abban, hogy lehetséges olyan sportvezetést teremteni, aminek célja a lehető legjobb, legátláthatóbb és legkiszámíthatóbb viszonyok megteremtése a sportolóknak.

A magyar versenysport nagyrészt adófizetői pénzekből működik ma Magyarországon. Nemcsak az eredményekre az életüket feltevő sportolóknak, de a választóknak is tartozunk annyival, hogy tiszta viszonyokat teremtünk a hazai sportvezetésben.

Kunhalmi Ágnes,
a sportügyekért is felelős Kulturális Bizottság alelnöke

Nyílt levél Tarlós István főpolgármesternek

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a budapestiek 60 százaléka népszavazást akar az olimpiáról, köztük sokan olyanok is, akik egyébként támogatják az olimpiarendezést.
2017-02-03 08:59