mszp.hu | Belföld
2016. december 18. 11:47

Gyászoljuk Megyesi Gusztávot

Megdöbbenéssel és mély fájdalommal olvassuk a hírt, hogy elhunyt Megyesi Gusztáv, az Élet és Irodalom munkatársa, a nemrég megszüntetett Népszabadság külsős szerzője.
Remek újságíró és kiváló publicista volt, de elsősorban őszinte, szókimondó emberként fog hiányozni. Humanizmusát és az elesettek iránti szolidaritását egyedülálló humorba és szarkazmusba csomagolta, s ezzel rengeteget tett azért, hogy mondanivalója sokakhoz eljusson egy olyan világban, amelyben egyre ritkább az együttérzés.

Megyesi Gusztáv sosem bánt kesztyűs kézzel egyetlen politikussal sem, de mindig igaza volt. Szeretettel és aggódással átitatott szúrásai borzasztóan fognak hiányozni ebben a bunkósbotoktól dübörgő világban.

Az MSZP osztozik abban a fájdalomban, melyet Megyesi Gusztáv családja, kollégái és tisztelői éreznek. Nyugodjon békében!

Molnár Gyula
az MSZP elnöke

Orbán leváltható

2018-02-09 14:52

Szociális demokráciát!

Orbán Viktor 2010 után nemcsak felszámolta a liberális demokráciát, de 2014-ben az illiberális demokrácia korát is büszkén bejelentette. Azért tehette meg mindezt érdemi ellenállás nélkül, mert a 2010 előtti magyar köztársaság nem számíthatott az emberek érzelmi azonosulására és tömeges, aktív politikai támogatására.
2018-02-17 12:30