Gyermekeinket hagyják ki a kampányból!

Óvodásokat és kisiskolásokat használ fel a Fidesz a kampányához Miskolcon. Csöbör Katalin alpolgármester és fideszes képviselőjelölt ahelyett, hogy a nehéz sorsú miskolci gyerekek korai nevelésével és a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatásával törődne, saját pártrendezvényére rángatja el a gyerekeket és szüleiket.

A fideszes politikai pedofíliát minden gyermek, szülő, pedagógus és jóérzésű ember nevében elítéljük! Felszólítjuk a Fideszt, hogy a gyerekeinket hagyják ki a kampányukból!

A miskolci eset nem csak arra világít rá, hogy a Fidesz mindent bevet a hatalomban maradásért, hanem abban is megerősít minket, hogy a kormány oktatáspolitikájának egyetlen célja az, hogy a hatalmi szót feltétel nélkül elfogadó embereket neveljen.

A Fidesz többször átlépte a politika számára átléphetetlennek tartott iskolakapukat. Orbán Viktort már 2010-ben elmarasztalták, amikor egy zuglói zeneiskolában kampányolt, tavaly novemberben pedig a Németh Szilárd vezette Csepelen rángatták bele a gyerekeket a politikába, amikor iskolai üzenőfüzetekben próbáltak a Csepeli Konzultáción való részvételre buzdítani.

Ezek a gyomorforgató akciók nemcsak erkölcstelenek, törvénytelenek is. A köznevelési törvény kimondja, iskolaidőben tilos pártpolitikai tevékenységet folytatni. Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy fejezze be a törvénytelen kampányolást!

A Mesterházy-kormány politikamentessé teszi az iskolákat, és garantálja a világnézetileg semleges oktatást minden gyermek számára.

Kormos Kata,
szóvivő