mszp.hu | Belföld | boltzár KDNP vasárnapi zárva tartás
2016. október 26. 13:45

Ha kell, az MSZP ismét megvédi a szabad vasárnapot

Amikor a Fidesz-kormány idén tavasszal már kopaszokkal sem tudta megakadályozni az MSZP-t abban, hogy népszavazásra vigye a vasárnapi boltzár ügyét, akkor visszavonulót fújt és bejelentette: eltörli a vasárnapi zárva tartást.

Már akkor látszott, a Fidesz nem képes elegánsan viselni a vereségét: nem elég, hogy visszavonulás közben még egy jó nagyot belerúgtak a munkavállalókba és visszavonták a vasárnapi bérpótlékot, most újra a boltzár bevezetésével próbálkoznak.

Hiába állította Kósa Lajos, Lázár János és Rogán Antal is, hogy nem kísérleteznek többé a KDNP ötletének megvalósításával, most mégis olyan indítványt nyújtottak be, ami a vasárnapi zárva tartást célozza.

Kiderült, hogy a Fidesz ebben az ügyben is hazudott, és az is bebizonyosodott, hogy nem véletlenül folytatta az MSZP annak idején a törvény visszavonása ellenére a népszavazási aláírásgyűjtést.

Ha a Fidesz ismét meg meri húzni, hogy bezáratja az üzleteket, akkor a kudarcba fulladt kvótanépszavazás után jövőre lesz egy érvényes és eredményes népszavazás is Magyarországon. A boltzárat az emberek egyszer már lesöpörték az asztalról. Ha kell, az MSZP az emberekkel együtt újra meg fogja védeni a vasárnap szabad eltöltésének jogát.