mszp.hu | Belföld | közlemény Miskolc
2014. május 09. 16:16

Hazugság a miskolci nyomortelep-felszámolás

Csalás, gusztustalan médiahack, amikor a miskolci Fidesz úgy állítja be a lakások bérletéről szóló önkormányzati rendelet módosítását, hogy az lehetővé teszi a miskolci nyomortelepek felszámolását.

A csak az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásokra vonatkozó rendelet módosítása nélkül ugyanis az égvilágon semmi olyan előterjesztést nem szavazott meg csütörtökön a miskolci önkormányzat közgyűlése, amely megoldást nyújthat a problémára, például felvásárolná, vagy kisajátítaná a telepeken található nem önkormányzati tulajdonú ingatlanokat.

Például Lyukóban szinte kizárólag csak magántulajdonú ingatlanok vannak, ott néhány lakást kivéve nincsenek önkormányzati tulajdonú bérlakások.

Az meg már mindennek a teteje, hogy folyamatosan egy kalap alá veszik, összemossák az önkormányzati bérleményekben élő szegény, de tisztességes embereket azokkal, akik szintén önkormányzati lakásban élnek, ám képtelenek a közösségi együttélési szabályok betartására.

Nyilvánvaló, hogy ez utóbbiakat képtelenek kirakni a bérleményekből, ám ennek nem az a megoldása, hogy az eddig is létező, a bérleti jogviszony megszüntetése esetén adható térítési díjak kifizetését feltételekhez kötik.

Ezt adták el országnak-világnak úgy, hogy felszámolják a nyomortelepeket. A probléma viszont továbbra is itt marad a nyakunkon.

Földesi Norbert,
az MSZP miskolci önkormányzati frakciójának vezetője

Veres Gábor,
szóvivő