mszp.hu | közlemény menekültügy Hende Csaba
2015. szeptember 07. 20:21

Hende Csaba távozása a bizonyíték, hogy a kormány menekültpolitikája megbukott

Megvan a kormány menekültügyben tanúsított, 9 hónapja tartó káoszának és csődjének első felelőse. Hende Csaba menesztésével Orbán Viktor beismerte, hogy a kormány menekültpolitikája megbukott.

Hende Csaba ötéves minisztersége egyet jelentett a magyar honvédség leépülésével, tönk szélére juttatásával. Csaknem tucatnyi olyan botránya volt, amibe normális országban egy honvédelmi miniszter azonnal belebukik. Elég csak a legutóbbi Grippen-botrányokra gondolni.

Hende Csaba távozásának valódi okait egyelőre még titkolják, de ha a Nemzetbiztonsági kabinet mai ülésén őszintén kellett beszámolnia a magyar honvédség valódi állapotáról, nem csodálkozunk, hogy Orbán Viktor páros lábbal rúgta ki a miniszteri bársonyszékből.

Hende Csaba hétfő délutántól a múlt. Az MSZP viszont a jelennel és a jövővel foglalkozik. Ezért azt várjuk el Simicskó István kijelölt minisztertől, hogy egyértelműen határolódjon el elődje politikájától és mondjon határozott nemet arra a fideszes koncepcióra, amely a Magyar Honvédséget fegyverrel kívánja bevetni a menekültekkel és a magyar civil lakossággal szemben!

MSZP-frakció