2012. augusztus 23. 10:46

Hét és félmillióan nem akarnak Orbánnal konzultálni

A nemzeti konzultációnak nevezett, de egyoldalú levelezéssé fajult orbáni ötlet kudarcba fulladt, egyben egyértelmű üzenetet is adott. A 8,2 millió embernek kiküldött levélnek mindössze nyolc százaléka érkezett vissza. Ez azt jelenti, az országban hét és félmillió embert biztosan nem érdekel Orbán Viktor, lejárt az ideje.

A nemzeti konzultációs levelek irányított kérdéseivel nem lehet milliókat átverni. Egymás után többször pedig végképp nem. A nagy nemzeti konzultációból egy ellaposodott, szánalomra méltó levelezés maradt, melynek felbontatlan maradványai csak a környezetet és az emberek pénztárcáját terhelik.

Pedig milyen lelkesen indult. Orbán busszal járta az országot és konzultált. Akkor még az emberekkel, személyesen. Aztán jöttek az egyre szűkebb körben tartott konzultációk: vállalkozók, gyógyszerészek, vallási vezetők stb. Aztán beindult a papírgyártás és a milliárdos költségű levelezés - válaszborítékkal. Végül maradt az egyszerű propagandaszöveg, már válaszborítéktalanul. Így szűkül be egyre jobban Orbán látómezeje és demokráciatudata.

Az elköltött milliárdokat, inkább fordítsák a beiskolázás nehézségeivel küzdő családokra!

Felszólítjuk Orbán Viktor kommunikációs agytrösztjeit, értelmezzék helyesen hét és félmillió választópolgár reakcióját és vegyék azt komolyan: mivel egy egész ország utasítja el a miniszterelnököt és sehová nem vezető politikáját, értessék meg vele: lejárt az ideje!

Török Zsolt,
az MSZP szóvivője