2012. január 27. 15:56

Hétfőn kiderül, mit tartalmaz a Lomnici-levél

Hétfőn, 10 órakor a médiahatóság Ostrom utcai épülete előtt a képviselői jogállásommal élve fogom kikérni a Lomnici Zoltán kiretusálásával megbízott riporter közérdekű levelét.

Az MSZP tegnap felszólította a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot, hogy hozza nyilvánosságra a Lomnici Zoltán volt főbíró kiretusálásával megbízott riporter levelét.

Felszólításunkra sem a hatóság, sem a közalapítvány nem reagált, honlapjukon sem találjuk a dokumentum tartalmát. Ezért 2012. január 30-án hétfőn, 10 órakor a médiahatóság Ostrom utcai épületében az országgyűlési képviselői jogaimnál fogva személyesen fogom kérni, hogy a – személyiségi jogok tiszteletben tartása mellett – a közérdekű dokumentumba betekinthessek.

A Cohn-Bendit-ügy, a Lomnici-botrány, az operaház előtti fantomriport bűze, a közmédiát felülről rohasztó légkör demokrata számára elviselhetetlen.

Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését.

Nyakó István,
országgyűlési képviselő