Belföld | luxuskormányzás luxusautó közlemény TEK
2013. február 12. 13:05

Heti (Q) hetes

A Terrorelhárító Központ a Fidesz Zrt. alvállalkozásaként 10 milliárdos állami „alaptőkével” és Orbán Viktor személyi testőrének vezetésével kezdte működését. A TEK története azóta csak Luke Skywalker hasonmásának lekapcsolásáról és más melléfogásokról, valamint a közbeszerzés és teketória nélküli közpénzköltésről szól.

Ami egy flottányi Audi Q7-essel kezdődött, majd mobiltelefon-felvétellel, és más telekommunikációs eszközök vásárlásával folytatódott, legutóbb pedig tegnap kért és kapott engedélyt a TEK, hogy – „természetesen” közbeszerzés nélkül – potom 728 millió forintért újabb 92 autót szerezzen.

De nem holmi leselejtezett Opel Astrákat: a TEK-nél csakis felső- és középkategória jöhet szóba, sőt a hírek szerint hét Audi A7-es luxusautónak is zöld utat adott a Kocsis Máté által vezetett bizottság fideszes többsége. Csak nem a TEK vidéki vezetőinek szolgálati autójának szánják a luxusgépjárműveket?

A Fidesz szerint a központra a magyar emberek biztonsága miatt van szükség. Az újabb luxusbeszerzések azonban azt mutatják: a TEK-re inkább a bársonyszékét egyre jobban féltő, a népharagtól pedig egyre jobban félő Orbán Viktornak van szüksége. Hogy a Fidesz Zrt. még sokáig vontathassa ki a közpénzeket a haveroknak úgy, mint például tegnap, amikor újabb 4,5 milliárd forintot nyert Simicska Lajos Közgép Zrt.-je és a felcsúti polgármester cége.

Arcpirító, hogy amíg a rendőrségnél vagy éppen az egészségügyi és felsőoktatási intézményekben lassan lekapcsolják a villanyt, a TEK luxus Audikkal és a legújabb mobiltelefonokkal villant!

Török Zsolt,
szóvivő