Belföld | KSH közlemény munkanélküliség
2013. október 08. 11:25

Hiába a hókuszpókusz: Magyarország rosszabbul él, mint négy éve

Már a Fidesz által elfoglalt Állami Számvevőszék is kimutatta, hogy az elmúlt években 100 milliárdokkal támogatott állami közmunkaprogram tisztes megélhetést nem adott a közmunkásoknak és a valódi munkaerőpiachoz sem vezette vissza őket. A KSH szerint pedig 2013 augusztusában az ipari termelés ismét elmaradt az egy évvel korábbitól. Mindkét adat azt mutatja, hogy az Orbán-kormány rosszabbul teljesít, Magyarország pedig rosszabbul él, mint négy éve.

Hiába próbálja trükkök tucatjaival elfedni az Orbán-kormány, hogy még mindig kevesebben dolgoznak az országban, mint 2010-ben, hiába kreálnak új mutatót a foglalkoztatásra, mert mindenki a saját pénztárcáján érzi, hogy az Orbán-kormány kiszámíthatatlan, hiteltelen gazdaságpolitikája három és fél év alatt oda vezetett, hogy a termelő és munkahelyteremtő beruházások munkahelyteremtés helyett menekülnek Magyarországról, a hazai kkv-k csődbe, a munkavállalók pedig külföldre mennek.

Magyarország ma még félmillió kivándorolt, félmillió munkanélküli és négymillió kiszolgáltatott munkavállaló hazája. Az MSZP alapvető célja a kormányváltással ezért az, hogy minden családban legyen legalább egy kereső, aki tisztességes megélhetést biztosító fizetésért dolgozhat.

Ennek érdekében megszorítások és különadók helyett vállalkozásbarát környezetet teremtünk, hogy a munkahelyteremtő beruházások visszatérjenek, a kkv-k piachoz jussanak és a nagy cégek beszállítóivá válhassanak, így biztos megélhetést adjanak az embereknek.

Gúr Nándor,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke,
az MSZP alelnöke