Északonline | Belföld | propaganda Miskolc
2014. július 10. 14:19

Hiába „adta fel" magát Pásztor Albert

Elment az ő állítólagos eltűnéséről filozofálgató fideszes képviselő sajtótájékoztatójára, de nem merték beengedni.

„Önök milyen sajtóorgánumot képviselnek?" Ezt kérdezte Soós Attila önkormányzati képviselő, a Fidesz–KDNP miskolci frakciószövetségének szóvivője (a képen jobbra) dr. Pásztor Alberttől, Miskolc Pro Urbe díjas volt rendőrkapitányától, polgármesterjelölttől (a képen balra) és csapatától a De hová lett Pásztor Albert? címmel meghirdetett sajtótájékoztatója előtt szerdán Miskolcon. Kérdésére a stábtagok közölték, hogy ők bizony a miskolci nyilvánosságot képviselik, Pásztor pedig – utalva a meghirdetett sajtótájékoztató címére – azt mondta, hogy "jött feladni magát", ha már annyira keresik. Kiderült, hogy a keresés nem lehetett túl komoly, mert ennek ellenére sem mehetett be a sajtótájékoztatóak otthont adó KDNP-székházba. Ott ugyanis – érvelt Soós – egy „zártkörű rendezvény, sajtótájékoztató lesz". Szavaiból kitűnt, hogy egy sajtótájékoztatóra még akkor sem mehet be az, aki nem kap meghívót, ha a sajtótájékoztatót éppen azért tartják, mert ő állítólag nincs meg.

A Fidesz-KDNP-s szóvivő – legalábbis a kívülálló számára – logikailag követhetetlen eljárása után végül megkezdődhetett a sajtótájékoztató, ahol a meghívott médiamunkások meghallgathatták a szerdai aktuális simongáborozást és gyurcsányozást. Miután ezen túlestek, Soós Attila rátért dr. Pásztor Albert állítólagos eltűnésére. Szerinte Pásztor azért tűnt el, mert „egy hét alatt nem adott élő interjút senkinek", s mert a keddi sajtótájékoztatóját arra hivatkozva mondta le, hogy a programján dolgozik. Soós úgy vélekedik, hogy a baloldal sem egységes Pásztor mögött, ennek bizonyítékát abban látja, hogy az Együtt és a PM országos elnöksége nem támogatja a volt rendőrkapitány polgármester-jelöltségét (a lényeget viszont gondosan elhallgatta, azt, hogy az Együtt helyi szervezete viszont igen). Éppen ezért azt javasolják dr. Pásztor Albertnek, hogy „használja ki az alkalmas időt, és még ezen a héten, tisztességgel és emelt fővel hagyja el" a szerinte süllyedő hajót.

Előadása után az ÉszakOnline tudósítója megkérdezte Soóstól: miért nem közölte a javaslatot mindjárt az érintettel, hiszen erre most meg lett volna a lehetősége? A szóvivő erre hosszas fejtegetésbe kezdett a tisztességről és a pártszövetség álláspontjáról, végül arra jutott, hogy ő csak egy szóvivő, neki az a dolga, hogy a pártszövetség álláspontját a sajtóval tudassa, nem pedig az, hogy mindezt személyesen közölje dr. Pásztor Alberttel.