Hiába védenék Matolcsy Györgyöt és a Magyar Postát a lex Tóth Bertalan törvényekkel!

Úgy tűnik, hiába próbálja a Fidesz-kormány lex Tóth Bertalan törvényekkel védeni Matolcsy György MNB-elnököt, valamint az offshore hátterű cégekkel üzletelő Magyar Postát az általam indított adatigénylési perek ítéletei ellen. Az Áder János által kért előzetes normakontroll is azt bizonyítja: a Magyar Posta nem titkolózhat, az MNB által kezelt pénzek pedig közpénzek, amelyeknek az elköltésével el kell számolni!

Tudom, milyen rémületet okoztam Matolcsy Györgynek, amikor az általam indított perben a Fővárosi Ítélőtábla január 28-án jogerős bírósági ítélete kimondta: a jegybank pénze akkor is közpénz, ha azt különböző alapítványokba próbálják eldugni.

Ez a jogerős bírósági ítélet érvényben van. Ennek alapján a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány összes szerződésének valamennyi részletét az ítélet kézbesítésétől számított 15 napon belül ki kell a részemre adni. A határidő hamarosan lejár. Ezért felszólítom Matolcsy Györgyöt, az MNB, valamint az alapítvány elnökét, hogy haladéktalanul tegyen eleget a független magyar bíróság jogerős ítéletének! Amennyiben ezt megtagadja, távozzon posztjáról!

Tóth Bertalan
frakcióvezető-helyettes