Hiteltelen a Fidesz romapolitikája, amíg Farkas Flóriánt nem menesztik

Amíg Farkas Flóriánt pozícióban tartják, hiteltelen minden, amit a Fidesz-kormány tagjai a roma felzárkóztatásról mondanak. Farkas Flórián ugyanis többet ártott a magyarországi romáknak a rendszerváltás óta, mint bárki más. Az őt kegyelmes pozícióban tartó Fidesz felelőssége, hogy a társadalom Farkas Flórián elfogadhatatlan tettei miatt negatív módon általánosítja a romákat. Ezért a Fidesznek Farkast minden pozíciójából menesztenie kell!

Ami pedig az elhangzott kormányzati ígéreteket illeti, örülök annak, hogy a Fidesz – még ha jókora késéssel is – felfedezte és most már hirdeti is az MSZP felzárkóztatási programját. Jómagam is többször hangoztattam és javasoltam, hogy a magyarországi cigányság felemelkedéséhez jól működő egészségügyre, tanulásra és munkalehetőségekre van szükség. Ugyancsak üdvözlendő, hogy a kormány észrevette: az Országos Roma Önkormányzaton kívül keresnie kell a partnerséget más roma civil szervezetekkel is.

Ugyanakkor a Fidesznek nem árt tudni, hogy hangzatos kijelentésekből már kaptunk eleget. Most már konkrét tettekre van szükség!

Teleki László
országgyűlési képviselő