mszp.hu
2014. október 31. 16:17

Hívják vissza Szilvásit, vagy távozzon magától!

Szilvási István fideszes nyíregyházi önkormányzati képviselő az október 30-ai közgyűlésen tett hozzászólásában olyan kirekesztő, szélsőjobboldali, saját pártjának deklarált elvivel is ellentétben álló kijelentéseket tett, amelyek egyes emberek magyarságát, hazaszeretetét, nemzeti ünnepünkhöz fűződő viszonyát kérdőjelezi meg.

Egy civilizált, demokratikus társadalomban ez a hangnem megengedhetetlen, s minden lehetséges eszközzel tiltakozunk ellene.

Felszólítjuk dr. Kovács Ferenc polgármestert és Jászai Menyhértet a Fidesz városi elnökét, hogy a közgyűlésen elhangzottak alapján, határolódjanak el Szilvási István kijelentéseitől és utasítsák vissza azokat.

Felszólítjuk továbbá Szilvási Istvánt, hogy nyíltan bevallott társadalommegosztó nézetei miatt listás képviselői mandátumáról mondjon le, mert arra méltatlanná vált, s adja át azt egy demokratikusan, valóban minden nyíregyházi értékeit és érdekeit felvállalni és képviselni képes embernek!

Ha Ő ezt saját maga nem teszi meg, úgy dr. Adorján Gusztáv a Fidesz frakcióvetője kezdeményezze képviselőjének visszahívását.

Az ominózus felszólalás:

2014. október 30-ai Közgyűlés, Szilvási István: Köszönöm szépen tisztelt Polgármester úr, tisztelt Közgyűlés nem terveztem hozzászólni, de az 56-os eseményekről szóló műsor kapcsán nekem is van némi aggályom, illetve felvetésem. Főleg így, hogy a képviselőtársunk szóbahozta ezt az ügyet. Rendkívül felháborított az és szeretném köszönetemet kifejezni Nagy László frakcióvezető úrnak, hogy az MSZP részéről Ő távol maradt ön kritikusan ettől a rendezvénytől. Felhívnám képviselőtársunk figyelmét arra, hogy Ön abban a frakcióban ül, amelyek annak idején 1956-ra visszavezethetően az a párt is tagja az Ön frakciójának, ahonnan ez az egész indult. Ennek ellenére volt képük megalázni a rendezvényt, illetve mindazon 56-osokat tömörítő szervezeteket azzal, hogy odajöttek és koszorúztak. Nem tudom, hogy kire gondoltak akkor? Azokra gondoltak-e, akiket Önök által jelenleg képviselt párt elődei annak idején megvertek, megaláztak, megöltek csak azért mert küzdöttek. Az elnyomók ellen küzdöttek azért küzdöttek, hogy Magyarország szabad lehessen. Nekik köszönhetjük azt, hogy most itt vagyunk és igenis Ön is hozzászólhat. Igenis sajtószabadság van Magyarországon, de a sajtószabadság és véleménynyilvánítási szabadság nem azt jelenti, hogy bármelykőnkről bármi olyan anyag újságírói végzettség, szakmai hozzáértés és megalapozottság nélkül egy szennylapban napi rendszerességgel, heti rendszerességgel megjelenve bármelyikőnket lejárathasson. Erre a legjobb válasz a tények. A tények makacs dolgok. Köszönöm szépen.