Belföld
2012. december 19. 12:34

Hoffmann Rózsa szégyent hoz Győr-Moson-Sopron megyére

Az oktatási ügyekért felelős kereszténydemokrata államtitkár asszony megyénk listás országgyűlési képviselője. Az elmúlt hetekben végigvitt dilettáns, akaratos, szolgalelkű rombolásával a közoktatásban, a szakképzésben és a felsőoktatásban szégyent hozott a megye polgáraira.

Szakmai, emberi alkalmatlanságát bizonyította, ezért felszólítjuk, azonnal mondjon le mind államtitkári, mind képviselői mandátumáról.

Szolidaritásunkat fejezzük ki egyúttal minden olyan középiskolai, egyetemi diákkal, hallgatóval, pedagógussal, oktatóval és dolgozóval, akik az elmúlt napokban sokaknak mutattak példát kitartásukkal, küzdelmükkel.
Az, amit a kormány eddig oktatási reformnak nevez, az nem más, mint ámokfutás. Egyetlenegy család és jelentkezni kívánó diák sem tudja még: hány férőhely lesz az általa megcélzott képzési területen, és milyen feltételekkel tanulhat majd tovább. Azt sem tudjuk, hogy az állami fenntartásba került közoktatási intézmények hogyan fognak működni a továbbiakban.

Ez csak néhány, de nagyon fontos eleme annak a szegény- és minőségellenes rombolásnak, ami megyénk kereszténydemokrata képviselőjének a nevéhez fűződik. Így még egyszer hangsúlyozzuk: nem maradt más lehetőség Hoffmann Rózsa számára, mint a lemondás és a visszavonulás. Ez ugyanis a megye és a magyar oktatási rendszer érdeke is.

Megyei Elnökség
MSZP GYMS Megyei Területi Szövetsége