2012. április 17. 11:02

Hogyan építjük a mozgalmat Hajdúban...!

A hajdú-bihari Ebesen 2012. április 12-én ritkán tapasztalt nyüzsgést láttak az egyébként csendes kis falu lakói.

A megye különböző településeiről gyülekeztek az idős, többnyire nyugdíjas korú emberek, zsúfolásig meg töltve az „Arany Oroszlány” panzió éttermét.

A nagy érdeklődés közepette megtartott rendezvényen közel 150 fő vett részt, amely létszámnak a terem befogadó képessége szabott határt!

Az MSZP Nyugdíjas Tagozatának Hajdu-Bihar megyei szervezetei rendeztek szokásukhoz híven közös „télbúcsúztató” egész napos programot. Volt ott minden, ami egy kellemes nap eltöltéséhez szükséges.
Gondoskodott erről a jól összeszokott rendezői csapat, Biri Istvánné Zsóka, a debreceni, Kiss Gábor a hajdúszoboszlói tagozatok elnökei, valamint Czirjákné Piroska megyei elnökségi tag. Meghívott vendégként részt vettek a megyei vezetőink is.

A rendezvényen tiszteletét tette Villám József a tagozat országos elnöke, valamint a település polgármester asszonya is.

Csige Tamás a megyei közgyűlés frakcióvezetője hangsúlyozta ezen közösségek fontosságát.  Bangóné Borbély Ildikó országos elnökségi tag elmondta, hogy példaként kell tekinteni ezen közösségekre, és minél több fiatalnak meg kell ismernie tevékenységüket. Szükség van a generációk együttműködésére!

Tagjainkon kívül sok olyan vendég is volt, akik még nem tagjaink, de már jelezték a belépési szándékukat, így épül, szélesedik a baloldali mozgalom, amire talán még soha nem volt ilyen nagy szüksége pártunknak.
Az idősödő korosztály szívesen jön közénk, jól érzik magukat és mi igyekszünk is, hogy megtalálják nálunk számításukat.

Kultúra, szabadidő, kirándulás, egymás segítése, előadások szervezése jól felkészült előadókkal, akik segítik az eligazodást a napi dolgok, az újabbnál újabb törvények és a politika útvesztőjében. Természetesen véleményük és javaslataik is vannak, azokat mi továbbítjuk a megfelelő fórumokhoz.

Nagyon fontos ez a munka, minden pártvezetőnknek javaslom, hogy éljenek vele, teremtsék meg a lehetőségét annak, hogy minden településen legyen a tagozatnak alapszervezete. Igénylik az emberek és busásan megtérül a ráfordított energia, hiszen ők segítenek az MSZP programjának a terjesztésében és a megvalósításában is.

Az ebesi program disznótorra épült: reggelire hagymásvér pogácsa és boros tea.

Majd a reggeli után színes kulturális műsor következett, melyben megemlékeztünk a költészet napjáról. Ebédre hagyományosan orjaleves főtt hússal és toroskáposzta biztosította a megfelelő energiát tagjaink számára.
Ebéd után bál kimerülésig, melyet csak a tombolasorsolás szakított meg. Ennyi megfiatalodott, vidám, jó hangulatú  embert ritkán látni együtt.

Vacsorára hurka és kolbász volt a menü. Ezután mindenki elégedetten távozott és már a következő programon törtük a fejünket.

Így próbáljuk építeni mi a mozgalmat Hajdúban, mindenkinek javaslom, hogy bátran kövessék a példánkat.

Kiss Gábor,
hajdúszoboszlói nyugdíjas tagozat elnöke