Belföld | GYES közlemény családi pótlék
2013. április 17. 14:53

Hol a családi pótlék? Hol a gyes? Hol a gyed?

Három éve kormányoz a Fidesz kétharmaddal, mégsem képes megnyugtató módon ellátni kormányzati feladatait. Kiderült, több tízezer család nem kapja meg időben az államtól a gyedet, a családi pótlékot és a gyest. A kormányzat az informatikai rendszer átállására hivatkozik.

2013-ban egy felelős kormányzat számára megengedhetetlen, hogy egy informatikai átállás miatt gyermekek tízezrei csak jókora késéssel jussanak hozzá jogos járandóságukhoz. Ha a Fidesz nem képes működtetni az állami intézményeket – főleg a családokat súlyosan érintő ügyek terén – és ezzel nem képes betartani az alapvető jogokat, akkor alkalmatlan a kormányzásra.

Hogyan akarja a Fidesz a gyermekvállalási hajlandóságot növelni, ha ennyire kiszámíthatatlan lépéseket tesz a gyermekes családok életére nézve? Eljöhet az idő, hogy különféle indokokra hivatkozva egyszer csak nem fizetik ki a pedagógusokat, közalkalmazottakat, tűzoltókat, rendvédelmi szervek dolgozóit, vagy nem utalják át a nyugdíjakat?

A Fidesz ma is bebizonyította, hogy alkalmatlan a kormányzásra.

Bangóné Borbély Ildikó,
elnökségi tag