2012. április 21. 11:38

Hol az igazság?

Sajtóhírek szerint egy műhelybeszélgetésen kiderült, hogy Budapesten 2011. szeptember 1. és 2012. április 1. között 45-46 ember halt meg kihűlés következtében. Ezek között az emberek között olyanok is voltak, akik lakásukban hűltek ki.

Ezzel szemben Tarlós István főpolgármester és a fideszes városvezetés egyfolytában sikerágazatként beszél a szociális rendszerről és a hajléktalangondozás átalakításáról. Ehhez képest 2010-ben a Fidesz első intézkedéseként felszámolta a díjhátralékosok támogatási rendszerét. Ma Budapesten több, mint 200 ezer család rendelkezik díjhátralékkal.

A Fidesz azonban nem segít a legrászorultabbakon, sőt, elveszi azokat a forrásokat, ami a rászoruló családoknak nyújthatna segítséget.

Mi hát a valóság a hajléktalanüggyel kapcsolatban? Mit tett valójában Tarlós István és a városvezetés a hajléktalanok helyzetének javítása, az utcán élők megmentése érdekében?

Az MSZP fövárosi frakciója kezdeményezi, hogy a városvezetés számoljon be az Egészségügyi és szociális bizottságnak a tényekről. Tegyék világossá, valójában hány budapesti hajléktalant hagytak az utcán, hány ember halt meg a főváros utcáin, miközben a városvezetés a sikereit hangsúlyozza.

Tarlós István álljon elő a tényekkel, a valódi információkkal, ne pedig a neki tetszőekkel vagy kedvezőkkel.

az MSZP fővárosi frakciója