Belföld | megszorítások
2013. november 13. 10:41

Hol jut több a családok asztalára?

Az utóbbi hetekben csak a Fidesz önfényezése folyik a médiában, mely szerint a kormány jóvoltából több jut a családok asztalára – ezekkel a szavakkal nyitotta meg sajtótájékoztatóját Halmi József megyei alelnök, aki szembesítette a valósággal is a megjelenteket.

A képviselő elmondta, hogy az ő környezetében kevesebb jut a családok asztalára. Az áramproblémák kezelésére a temetőkből szedik össze a mécseseket a Szabolcs–Szatmár–Bereg megyei élelmes szegény emberek, akik 49.000 forint éhbérért dolgoznak, vagy 22.800 forintnyi segélyből kényszerülnek tengődni, akiknek nincs munkahelyük.  A Fidesz kormányzása alatt emelkedett az üzemanyag ára; az alapvető élelmiszerek körében, van olyan termék, ami akár 20 %-kal is többe kerül, mint korábban. Ezt nevezik a családok támogatásának?

Miközben a Fidesz két kézzel szórja a pénzt, és közben kiüríti az államkasszát, nem jut a családokra, nyugdíjasokra, rokkantakra, míg a közalkalmazottak és a köztisztviselők is több éve befagyasztott béréért kénytelenek dolgozni.

Az MSZP képviselője felszólította a Fideszt, ne ürítsék ki az államkasszát! 2014 nem áprilisig tart!

Emellett megjegyezte, a kormányzati képviselők sokat a megye lakosságáért eddig sem tettek, viszont a szavazataikkal tönkretették az egészségügyet, az oktatást, az önkormányzati rendszert. Hiába nyilatkozik a médiában egymást felülmúló hazug állításokat, akár Simon Miklós, Kovács Sándor vagy Tilki Attila - fideszes megyei képviselők -, nem érdemlik meg, hogy a megye lakosságát, és hazánkat képviseljék.