Hol van az ígért megoldás?

Az Orbán-kormány tehetetlenségének újabb bizonyítéka a csődvédelemmel és a devizahitelesekkel kapcsolatos ügyetlenkedés, fogyasztóvédelmi politikájuk is rég megbukott. A hitelkárosultak ügyét három éve képtelen megoldani a kormányzat. Az eddigi intézkedések csak a tehetős vagyonnal rendelkező hiteleseknek, azaz a fideszes bennfenteseknek jöttek jól. A valóban rászorulók még mindig az út szélén vannak hagyva.

A családi csődvédelmet is három éve kérjük. Az MSZP törvényjavaslatát még tárgysorozatba sem vette a kétharmados többség. Közben többször is felmerült, hogy elkészült a KDNP-s törvényjavaslat, ám máig nincs ennek kézzel fogható nyoma. Megint csak a propaganda zajlik, nincsenek valódi tettek, nem folyik hatékony, érdekvédő kormányzás.

Az Orbán-kormány fogyasztóvédelmi intézkedéseket nem hozott, sőt, még kiszolgáltatottabb helyzetbe kényszerítette a lakosságot. Százezrek várják három éve a valódi megoldást a devizahitelesek problémáira, vagy a családi csődvédelemre, de csak ígéreteket kapnak.

Az MSZP-nek világos javaslatai vannak a hitelkárosultak védelmére, és kész törvényjavaslata van a családi csődvédelemre is. Felszólítjuk a kormányt, hogyha képtelen megoldani ezt az egyre súlyosabb problémát, akkor kérjen segítséget az MSZP szakértőitől!

Az MSZP célja a lakosság életminőségének javítása, a jólét megteremtése.

Simon Gábor
országgyűlési képviselő