MTI/mszp.hu | Belföld | önkormányzat 2014 Csepel
2014. augusztus 18. 13:29

Horváth Gyulát indítja Csepelen a baloldali ellenzék

Horváth Gyulát indítja Csepelen közös polgármesterjelöltként az MSZP, a DK és az Együtt-PM az őszi önkormányzati választáson - tudatták a jelöltet tőzsgyökeres csepeli emberként jellemezve az érintett ellenzéki pártok helyi szervezetei hétfőn.

Közös közleményükben amellett érveltek, hogy Csepelnek új programra és új önkormányzati vezetésre van szüksége.

Az április 6-i országgyűlési választáson a helyi szavazók döntő többsége a kerületet négy éve irányító Fidesz jelöltje, Németh Szilárd polgármester ellen szavazott és baloldali parlamenti képviselőt választott Csepel számára - idézték fel, hozzátéve: "politikai értelemben megbukott a Németh Szilárd és Borbély Lénárd alpolgármester fémjelezte csepeli városvezetés is".

A helyi MSZP, DK és Együtt-PM szerint Csepel jelenlegi fideszes városvezetésének "legfigyelemreméltóbb eredménye négy év alatt az volt, hogy tökéletes tisztogatást hajtott végre a csepeli közszférában és közéletben", tömegesen félreállították a csepeli szakembereket és vállalkozásokat, "a helyi pozíciókat elözönlötték a messziről jött haverok és üzlettársak", a csepeliek pedig azzal szembesültek, hogy másodrendű állampolgárokká váltak a saját városukban.

Horváth Gyula a közlemény szerint hamarosan bemutatja választási programját a kerületi közvéleménynek és széleskörű társadalmi vitára bocsátja azt.