Hová lett 220 millió forint?

Egy a Szegedi Vadasparkban külső cég által, uniós támogatással megvalósított beruházás miatt az ügyészséghez és az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul Ménesi Imre (MSZP) szegedi önkormányzati képviselő.

A szegedi közgyűlés pénzügyi bizottságának tagja a helyszínen csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az önkormányzat évek óta jelentős erőfeszítéseket tesz a Szegedi Vadaspark fejlesztése érdekében, és rendszeresen támogatja az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság pályázatait.

A támogatási rendszer 2012-es változásai után lehetővé vált, hogy az állatkertben megvalósuló turisztikai attrakciók fejlesztésére magánvállalkozás is pályázzon. A korábban csak 1,5 millió forintos éves árbevételt elérő Titan Project's House Kft. 2012 végén nyert 185 millió forintos támogatást egy játszótér kialakítására és a vendégek tájékoztatását segítő informatikai fejlesztésekre - mondta a politikus. Hozzátette: a beruházás teljes költsége a pályázati dokumentációk szerint 260 millió forint volt.

A játszótér berendezéseit szállító cég honlapján referenciaként szerepel a szegedi beruházás, amelynek építése az árlista szerint nem került többe 20 millió forintnál - mondta Ménesi Imre.

A képviselő közölte, informatikai szakértőt kért föl, hogy állapítsa meg a projekt részeként vásárolt ötven táblagép, öt információs pult árát és a tájékoztató szoftver fejlesztésének költségeit. A becslés szerint ezek együttes ára nem haladta meg a 20 millió forintot.

Ménesi Imre úgy fogalmazott, a jelek szerint a legfeljebb 40 millió forint épült be a vadasparkba, kérdés azonban, hova lett 220 millió forint.