mszp.hu | Belföld | közlemény Budapest devizahitelesek
2014. május 12. 09:08

Időhúzás helyett valódi megoldást az adósoknak!

Újabb fejezetéhez érkezett a maszatolás a devizahitelesek ügyében. Az országgyűlés hétfőn szavaz az adósok kilakoltatási moratóriumának meghosszabbításáról, de a végleges, minden érintett számára megnyugtató megoldással a Fidesz évek óta tartozik.

A moratórium meghosszabbításával a devizahitelesek lélegzetvételhez jutnak ugyan, a döntés azonban diszkriminatív, nem vonatkozik ugyanis a díjhátralékosokra, akiket továbbra is fenyeget a veszély, hogy el kell hagyniuk az otthonukat és az utcára kerülnek elmaradt díjbefizetésük miatt.

A rezsicsökkentés nem oldotta meg sok ezer budapesti háztartás problémáját, hiszen a csökkentett rezsit sem tudják kifizetni: fővárosiak százezreinek választani kell a számlák befizetése és a napi bevásárlás között. Ezért az őszi önkormányzati választás után ismét bevezetjük a díjhátralékosok támogatását és új lakbértámogatási rendszert építünk ki, hogy pusztán pénzügyi okokból senki ne kerülhessen az utcára.

Horváth Csaba
budapesti frakcióvezető