Igazolja Gömöri Zsolt, hogy visszafizette a paralimpikonok pénzét!

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és társai devizahiteleik végtörlesztésére vettek fel a paralimpikonok támogatására nyújtott szponzori pénzekből sok millió forintot. Az elnök állítása szerint ezt a pénzt visszafizette a szervezetnek. Kérdés, hogy a többiek miként jártak el.

Ezért felszólítom Gömöri Zsoltot és tettestársait, hogy a nyilvánosság és a megkárosított sportolók előtt hivatalos irattal is igazolják a visszafizetést, ezt követően pedig mondjanak le a bizottságban betöltött posztjaikról, a mellettük kiálló Deutsch Tamás MOB-alelnökkel együtt.

Az ok egyszerű: az lehet kérdés, hogy tettük törvényes volt-e, az viszont nem, hogy erkölcstelen volt.

A 2024-es nyári olimpiai és paralimpiai játékok rendezésére pályázó Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság csak akkor nyerheti vissza hitelességét a sportolók, a támogatók és a sportszakma előtt, ha olyan szereplők nem vesznek részt az olimpiai bizottság irányításában, akik a paralimpiára szánt pénzt saját hiteleik visszafizetésére fordították.

Kunhalmi Ágnes,
a sportért is felelős Kulturális bizottság alelnöke