mszp.hu | Belföld | közlemény reformok
2015. december 01. 16:08

Így működnek a fideszes reformok

Sajtóinformációk szerint a szombathelyi tanárok egy részének az idei tanévben még egyetlen fillér fizetést sem utalt a milliárdos adósságban fuldokló állami iskolafenntartó, miközben a Klikben több mint tíz napja internet és telefon sincs.

Több mint száz kórházi dolgozó nem kapta meg az októberi fizetését a Péterfy Sándor utcai kórházban, más források szerint több tízezer egészségügyi dolgozó fizetése késik.

A két esetben nem csak az a közös, hogy főként a kispénzű ápolókat, nővéreket, betegszállítókat, adminisztrátorokat és óraadó tanárokat érinti, hanem az is, hogy az illetékes intézmények minden esetben adminisztratív zavarra, az informatikai rendszer hibájára hivatkoznak.

A nemzeti ügyek kormánya rettentő büszke a reformjaira, miközben a tíz kórháznyi orvoshiány miatt rezidensek dolgoznak a sürgősségi osztályokon, gyakorlatilag felügyelet nélkül, az újdonsült egészségügyi államtitkár pedig a kinevezése óta két dolgot tett: nagylelkűen lemondott 300 ezer forint bérről, mert az ő illetményét már előre megemelték, valamint a saját klientúráját építgeti. Neki biztos ezek is nagyon fontos ügyek, de ezeket aligha nevezhetjük reformnak, pláne nemzeti érdeknek.

A magyar lakosság érdeke az orvoshiány megszüntetése és a napi anyagi gondokkal küszködő oktatási rendszer finanszírozásának megoldása. Amíg a jelenlegi brutálisan alacsony fizetések utalása sem megoldott, ne beszéljen az Orbán-kormány működő reformokról!

MSZP