2012. augusztus 10. 14:30

Infúzión Pécs, azaz kiszolgáltatva egy multi cégnek és a kormánynak

Immáron sokadszor kell szégyenkeznünk Pécs fideszes városvezetése miatt, akik még mindig nem vették észre, hogy több mint három éve ők irányítják szeretett városunkat.

Az elmúlt három évben elköltöttek 11 milliárd fejlesztési hitelt, felvettek 10,5 milliárd folyószámlahitelt, kormányuk unortodox gazdaságpolitikájának köszönhetően több milliárd forinttal növelték a város devizahiteleit. A város jelenlegi közel 45 milliárdos hitelállományából a fideszes városvezetés 25 milliárdnyi hitelt használt fel, a hitelállomány több mint felét.

A ma bejelentett  hitelcsökkentés  ugyanolyan porhintés mint eddig, amire már mindenki legyint Pécsett. 2009. májusában a korábbi városvezetés 800 millió Ft. plusszal adta át a várost a Fidesznek. Ahelyett, hogy szépen csendben dolgoznának, örömtüzeket gyújtanak, hogy a 10 milliárd forintos folyószámla-hitelkeret kimerült és a város csak állami segélyből, egy, a Fidesz által csak franciák -nak nevezett cég könyöradományából, és a pécsiek ingatlanadóval történő megsarcolásából tud működni. A pénzintézetek bizalma odáig terjedt, hogy egyik sem adott ajánlatot a város legutóbbi hitelfelvételi pályázatára.

Ha a fideszes városvezetés valóban a szigorú gazdálkodást folytatna, azonnal felbontaná a haveri cégekkel, személyekkel a tízmilliókra kötött tanácsadói szerződéseket, az évi 200 millió forinttal drágább közétkeztetésre megkötött szerződést, és nem vett volna fel több mint száz pártkatonát a városházára és a város cégeihez.

Nézzen végre szembe a Fidesz saját tehetetlenségével és alkalmatlanságával, fejezze be a sikerpropagandát és vezesse a várost. Vagy keressen más elfoglaltságot.

MSZP Pécs Városi Szervezete