mszp.hu | havazás közlemény Békéscsaba
2014. január 28. 09:41

Ismét a hó fogságában

Úgy tűnik a tavalyi évhez képest nem történt előrelépés Békéscsabán a hó eltakarítás megszervezésében. A bevezető utak jól járhatók, de amint a település határain belülre érünk, havas, gyakran nehezen járható utakkal találkoznak az autósok és sok esetben a gyalogosok is.

A hó eltakarításból ismét elégtelenre vizsgázott a város vezetése, pedig a havazás nem érhetett váratlanul senkit. Ha máshonnan nem is, legalább a híradásokból és az időjárás-jelentésekből tájékozódhattak volna a várható helyzetről. A Dunántúli hószakadás után még rendelkezésre állt egy egész nap, hogy az illetékesek felkészüljenek a hóhelyzetre. Sőt, ha azt gondolták volna, hogy Békés megyét nem fogja érinteni a havazás és nem készültek előre, a szombat, vasárnap révén két nap állt a rendelkezésre, hogy hétfőre a munkakezdésre közlekedésre alkalmassá tegyék a városunk útjait.

Ma már láttunk néhány a város által kirendelt munkást, akik jégtörőkkel felszerelkezve próbálták biztonságossá tenni a város útjait. De nem lett volna ezt egyszerűbb azelőtt megtenni mikor még nem volt letaposva, betömörödve a hó? Ismét az ésszerűséget és az előrelátást hiányoljuk a városvezetőktől. Ezúton kérjük városunk polgármesterét, hogy a hangzatos lózungok és nagyra törő álmok helyett először legalább egy hétköznapot próbáljon megszervezni annak érdekében, hogy valóban élhető város legyen Békéscsaba.

Az MSZP Békéscsabai Szervezetének nevében:

Miklós Attila
elnök