Belföld, Gazdaság | Jászapáti földmutyi
2013. augusztus 05. 10:40

Jászapátit ellepte a Pócs-mutyi

Trafikmutyi után földmutyi Jászapátin: 32 hektáros szántó egy 3 hektáros szántóért cserébe?!

Tízszer nagyobb szántóföldet kaphat a jászapáti önkormányzat egyik képviselője a várostól saját szántójáért: Kiss János fideszes városatya 2011-ben vásárolta meg a Jászapáti Ipari Park melletti 3,4 hektáros szántót, majd alig több mint egy évvel később a helyi képviselőtestület – amelynek ő maga is tagja – egy 32,5 hektáros szántóföldet ajánlott fel a szántóért cserébe azzal az indokkal, hogy épp arra a földre van szüksége az ipari park bővítéséhez.

Kiss János előbb még 21 hektáros szántóföldet kért a 3,4 hektáros szántóért cserébe, amit Pócs János polgármester kezdeményezésére 2013 januárjában a képviselőtestület meg is szavazott. Ám később Kiss jelezte Pócs Jánosnak, hogy egy nagyobb, 32,5 hektáros szántóföldre tart igényt. A polgármester ismét teljesítette párttársa, Kiss János kérését: idén júniusban a képviselőtestület tagjai már arról döntöttek, hogy helyben hagyják képviselőtársuk kérését, aki így megkaphatja a 32,5 hektáros területet.

A következő kérdésekre várjuk a magyarázatot Pócs Jánostól!

Hogyan kaphat valaki egy 3,4 hektáros szántóföldért 32,5 hektáros szántóföldet cserébe?

Vajon melyik magyar átlagember kaphat tízszer nagyobb földet az önkormányzattól?

Kiss János épp akkor vásárolt földet az ipari park mellett, amikor tudni lehetett, az önkormányzatnak nem sokkal azután szüksége lesz rá. Mit tett a polgármester annak érdekében, hogy a képviselő ne éljen vissza a birtokába jutott információval?

Jászapátit ellepte a Pócs-mutyi: amelyik helyi fideszes kimaradt a trafikmutyiból, azt földmutyival „kárpótolják”: a párthűségért egyeseknek trafikok, másoknak önkormányzati földek jutnak. Pócs János és társai így herdálják el Jászapáti város vagyonát. ELÉG VOLT! Egy év múlva felelni kell a tettekért.

MSZP