John McCainnel találkozott Mesterházy Attila

John McCain amerikai szenátorral, volt elnökjelölttel találkozott ma a Parlamentben az összefogás miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila. A tárgyaláson meghívottként részt vett a volt miniszterelnök, Bajnai Gordon, valamint az MSZP, a PM és a MLP-Liberálisok több képviselője is.

John McCain kifejezte köszönetét hazánknak a Koszovóban, Boszniában és Afganisztánban szolgálatot teljesítők munkájáért, áldozataiért és mindazért az erőfeszítésért, amellyel a nemzetközi béke ügyét szolgálták és szolgálják katonáink. A megbeszélés témáját a legfrissebb és legfontosabb nemzetközi és hazai kérdések adták, ezek között kiemelten az Ukrajnában zajló események, hazánk amerikai kapcsolatai, az energiapolitika és az áprilisban esedékes választások.

Mesterházy Attila Ukrajnával kapcsolatban elmondta: egyetértés van a demokratikus ellenzék és a kormány között Ukrajna tekintetében, hiszen mindenkinek közös érdeke az erőszak nélküli, békés és mielőbbi megoldás a feszültté vált belső és nemzetközi konfliktusra.

Az ország előtt álló kampány valamint a parlamenti választás kapcsán mindkét fél reményét fejezte ki, hogy az szabad és szabályos lesz.