Jön az agresszív mesepropaganda

Orbán kimondta: Magyarország jobban teljesít. Ha eme egyszerű, ámde a valóságot erősen nélkülöző kijelentés nem győz meg valakit, akkor saját félmilliárdunkból (majd igény szerint még félmilliárdunkból) megtudhatjuk, ez bizony így van.

Mert mit nekünk a szemünk, mely látja, hogy egyre több hajléktalan fagy meg az utcákon, hogy egyre hosszabb sorok állnak a munkaügyi hivataloknál, hogy egyre hamarabb fogy el a pénzünk! Mit nekünk a statisztikák kellemetlen számai, melyből kiderül, hogy az ország ipara sosem látott csökkenésben van,
a GDP mélyrepülést produkál, a reálbérek pedig jelentősen csökkennek! Ez mind smafu!

Mert Magyarország jobban teljesít. Csakazértis. Agresszíven. Minden áron. Pontosabban egymilliárdért.

Vajon Svájc vagy Dél-Korea miért nem indít "Jobban teljesítünk" kampányokat? Vajon miért kell erőszakos sikerpropagandákkal traktálni az elszegényedő lakosságot, miért ezzel tömi a fejünket a kormány, ahelyett hogy munkát és kenyeret adna?

A válasz szomorú: ott alkalmaznak sikerpropagandát, ahol kétségbeejtő a helyzet, ahol a gazdaságpolitikai fellendülés már teljesen reménytelen, a hatalom pedig végzetesen ötlet nélküli.

A Rákosi-féle időket jelzi az a propaganda-hadjárat, ahogy Orbán önmagát isteníti. Egyet azonban kijelenthetünk: a fideszes sikerfanfárok zúgása nem tudja elnyomni a szegénységben élők kórusát, és a változást akaró demokratikus erők szavát.

Magyarország jobbat érdemel!

Lukács Zoltán,