Belföld | jutalmak Sopron közlemény
2013. január 25. 08:56

Jutalmak a városházán és környékén?

Közismert tény, hogy Sopron nyakig ül az adósságban. Azt is tudni lehet, hogy a kormányzat városunkat segíti a legkevésbé az adósságátvállalás során. Ezeken túl a kormány megszorításai is a lakosság nehezebb sorsú rétegeit sújtják, Sopronban pedig éppen tavaly vezettek be olyan ingatlanadót, ami ugyancsak a kisebb keresetűeket terheli jobban.

Nem beszélve arról, hogy naponta tapasztaljuk, hogy az önkormányzati társasságok nehezen birkóznak meg városunk üzemeltetésével. Most például a kialakult hó helyzettel. A mellékutak és járdák takarítása nem halad, és akadozik a hulladékszállítás is.

Tudomásunk szerint azonban, mindezek ellenére, több helyen, százezres nagyságrendű év végi jutalmak kerültek kifizetésre.

Ilyen kormányzati és városi megszorítások mellett, elfogadhatatlan számunkra a nagy összegű jutalmak kifizetése az önkormányzatnál, a Sopron Holding Zrt-nél, illetve az önkormányzat tulajdonában lévő cégeknél.

A helyzet tisztázása érdekében arra kérjük a Fodor Tamást, hozza nyilvánosságra, hol, milyen jellegű jutalmak, extra kifizetések történtek a tavalyi év utolsó negyedévétől, a mai napig tartóan, Sopron önkormányzatánál, a Polgármesteri Hivatalban, és a város gazdasági társaságainál.

Fontosnak tartjuk, amennyiben a jutalmak kifizetése valóban megtörtént, intézkedjen azok jogosságának felülvizsgálatáról!

Németh Imre,
önkormányzati képviselő