mszp.hu | Belföld
2017. augusztus 29. 17:09

Kamuszerződéssel lopnak Orbánék 500 milliót

Egy kamuszerződéssel ismét meglopja az Orbán-kormány Magyarországot: ezúttal 500 millió forintot játszanak át egy fideszes havernak, ahelyett, hogy ezt a pénzt az egészségügyre, az oktatásra, vagy a fizetések és nyugdíjak emelésére költenék.

A trükk egyszerű: a Fidesz-kormány olyanért fizet, amire nincs is szükség.

Semmi értelme, hogy a piaci verseny nélkül működő Nemzeti Közművek Zrt. arculatváltással kapcsolatos kommunikációs feladatokra 500 millió forintos szerződést kötött a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. alkotta konzorciummal. A lakossági gáz- és árampiacon ugyanis nincs verseny, az árak hatóságilag szabályozottak. Azt viszont tudjuk, hogy mindkét cég azé a Balásy Gyuláé, akinek érdekeltségei már eddig is 15 milliárd forintot kaszáltak a kormányzati gyűlöletkampány és a nemzeti konzultáció kommunikációs állami megbízásain.

A mostani kamuszerződés célja nyilvánvaló: a Fidesz-kormány ezzel a trükkel játszik át újabb 500 millió forintot a magyar adófizetők zsebéből Balásy Gyulának.

A Botka-kormány 2018-ban véget vet a fideszes lopásoknak. Az emberek nehezen befizetett adóforintjait arra fogjuk költeni, amire kell: működő egészségügyre, színvonalas oktatásra, magasabb fizetésekre és nyugdíjakra.