Belföld | honvédelem honvédség
2013. július 24. 18:42

Katonáink ennél többet érdemelnek!

Katonáink többet érdemelnek annál, hogy pusztán ünnepségeken és bemutatókon gyakorlatozhassanak és üzemeltethessék a haditechnikai eszközöket. Az Orbán-kormány három éve ünnepségek díszletének használja a Honvédséget. A mára százmilliárdos nagyságrendet elérő óriási pénzkivonás miatt a tervezett fejlesztések lassan elérhetetlen távlatokba kerülnek, egyre kevesebb a gyakorlatozási lehetőség, nincs elég pénz üzemanyagra.

A személyi állományt csak szavakban becsülik meg, tettekben nem. Pedig katonáinknak nem csak a munkakörülményeik, hanem családjuk életkörülményei is drasztikusan romlanak.

Hiába a szép szavak, hiába a szólamok a takarékosságról, hiába a PR-intézkedések, azokat az embereket, akik életüket a haza szolgálatára tették fel, nem lehet megtéveszteni!

A 2014-es kormányváltást követően az MSZP nem fog a Honvédség személyi állományán spórolni. Gondoskodunk arról, hogy katonáink az őket megillető megbecsülésben részesüljenek, munkakörülményeik javuljanak! Megfelelő társadalompolitikával garantáljuk gyermekeiknek a minőségi oktatást a bölcsődétől az egyetemig! Mind a honvédelmi, mind a rendvédelmi állományban szolgált, igazságtalanul meghurcolt szolgálati nyugdíjasok nyugdíjas státuszát visszaállítjuk és új típusú, méltányos szolgálati nyugdíjrendszert vezetünk be! Az alapjogi korlátozásokon felüli igazságtalan jogkorlátozásokat megszüntetjük, a megcsorbított érdekegyeztetési rendszert helyreállítjuk!

Demeter Márta,

az MSZP elnökségi tagja