mszp.hu | közutak Győr
2014. február 13. 15:36

Kátyúk, keskeny utak, tengelytörő rázkódások

Fábián György, az országgyűlési választásokon az Összefogás 2014 Győr 1. választókörzet képviselőjelöltje elmondta:

„Napjainkban sok dicshimnuszt hallhatunk a jobban teljesítő országról. Arról, hogy az utak építésében és korszerűsítésében mennyi minden történt négy év alatt. Ehhez képest a tények azt jelzik, hogy megyénk útjainak állapota a megyék rangsorának legaljára helyezik el régiónkat. Fájdalom, de Győr városát is ide kell sorolnunk. Kátyúk, keskeny utak, tengelytörő rázkódások. Biztos, hogy az ország és Győr is jobban teljesít?

Itt állunk Győr város egyik legnagyobb forgalmú közlekedési tengelyét jelentő egyes számú úton, az előző kormány idejében dicséretesen megépült körforgalmi csomópontnál. Az innen Győrbe vezető út az Ipar csatorna felett úgy összeszűkül a környező gyárak, üzemek műszakváltásakor megnövekedő forgalomtól, hogy naponta többször hatalmas forgalmi dugók teszik lehetetlené a közlekedést.

A város testén megjelenő érszűkületnek a feloldása nagyon úgy fest Győr leendő országgyűlési képviselőjének lesz kiemelt feladata, ha már eddig nem tudták ezt megoldani.  Én ezt a feladatot most felvállalom. Képviselőként az állami kezelésű utak, hidak felújítására is pénzt, lehetőséget közvetítek a kormányzattól, hiszen nem elég gigaberuházásokra költeni, titkos paksi paktumot kötni, a lakókörnyezetünk élhetőségét is biztosítani kell a megfelelő infrastruktúrával.”

A képviselőjelölt ezután egy másik, személyesebb témát is megemlített:

„Újságíró vagyok, aki évek óta már könyveket is ír. Talán joggal gondoltam, hogy ezt a tevékenységem, és annak sikeres produktumait reklámozhatom. Akár a Győrben közlekedő buszokon.  Az ötletet tett követte, és múlt év decemberében  megállapodást  kötöttem a győri buszok reklámfelületét értékesítő céggel. Jó egy hete a szerződő felek tudta nélkül egy nem szerződő harmadik fél letépette a hirdetményeket azzal, hogy nem kulturális célú reklámok, mivel közben képviselőjelölt lettem. Bár még kampányidőszak sincs és a reklámképeken a szerzőre – azaz rám -, valamint a könyvekre utaláson kívül semmi nem utal politikai célra, mégis letépette egy, velem szerződésben nem is álló fél.  Ezt önkényesnek, politikai célú támadásnak, felháborítónak és jogszerűtlennek vélem.

Hol élünk? Könyvek és írójuk megítélése nem politikai, hanem kizárólag olvasói kategória. Mi következik ezután? Elégetik a könyveimet nyilvánosan, mert a borítójukon ott a képem? Miért üldözik azt, aki nem azt gondolja, amit ők? A tiltakozáson túl természetesen jogi úton is elégtételt kérek.”