mszp.hu | Belföld | közlemény Miskolc
2014. szeptember 19. 12:56

Kazinczy-ügy: objektív érvekkel segítjük Kriza Ákos munkáját

A Kriza Ákos polgármester és a fideszes közgyűlési többség által kinevezett miskolci jegyző irányította jegyzői hivatal minősítette jónak és támogathatónak Dávid Enikő pályázatát. Ezt maga a polgármester ismerte el akkor, amikor – többszöri felszólításunkra – Kazinczy-ügyben végre méltóztatott kihúzni a fejét a homokból, s személyes találkozón próbálta magyarázni a szülőknek a megmagyarázhatatlant.

Kriza Ákos most azt ajánlja a szülőknek, hogy közvetítőszerepet vállal a szülők és a Klik között, de hozzátette, hogy kizárólag érzelmektől mentes, objektív tények alapján kialakult álláspontot tud képviselni.

Ennek őszintén örülök, a választókerület önkormányzati képviselőjeként ezt szorgalmazom hetek óta. Éppen ezért az alábbi objektív, érzelmektől mentes megállapításokkal segítem Kriza Ákos mediátori munkáját:
1. Dávid Enikő pályázatának jelentős része egy középiskola vezetésére beadott korábbi pályázatából való. Objektíve megállapítható, hogy egy általános iskola nem középiskola.
2. Dávid Enikő szakmai pályázatát elutasította a legfontosabb szakmai testület, maguk az iskolában tanító pedagógusok. Szakmailag náluk objektívebb testület aligha létezik.
3. Ha mégis létezik szakmailag objektívebb testület, az a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. A pályázatot ők sem fogadták el, ellenkező esetben nem nyilvánították volna eredménytelennek a kiírást.
4. Dávid Enikő objektíve sohasem tanított a Kazinczy iskolában. Megmagyarázhatatlan, miért mégis rá bízzák az intézmény vezetését, egy olyan pedagógusra, akinek a pályázatát Kriza Ákos bizalmasán kívül senki sem tudta elfogadni.
5. Dávid Enikő objektíve betöltötte a nyugdíjkorhatárt. Éppen Kriza Ákos polgármester pártja, a Fidesz hozott olyan döntést, miszerint a nyugdíjkorhatárt elért közszolgák ne dolgozzanak tovább, vonuljanak nyugdíjba.

Elvárom, hogy Kriza Ákos a fenti objektív megállapításokkal felvértezve minden befolyását vesse latba, s megfelelően képviselje a Kazinczy iskola érdekeit. Érje el, hogy vonják vissza a hibás döntést.

Földesi Norbert
avasi önkormányzati képviselő, az MSZP frakcióvezetője