közlemény Debrecen
2013. március 27. 11:52

Képviselőváltás az MSZP közgyűlési frakciójában

A debreceni önkormányzat képviselőtestületének MSZP kompenzációs listán mandátumot szerzett képviselője, Bagolyné Rinyu Ilona képviselői mandátumáról lemondott.

A lemondás indoklásában képviselő asszony kifejtette azt, hogy megnövekedett munkahelyi, illetve vállalkozói feladataival nem tudja összeegyeztetni az önkormányzati képviselőséggel és a bizottsági elnöki tisztségével kapcsolatos munkák lelkiismeretes és maradéktalan végrehajtását.

A mandátumról történő lemondás hivatalos bejelentését polgármester úr a 2013. március 28-i közgyűlésen jelenti be.

Az MSZP Debrecen városi Szervezete mint jelölő szervezet megköszöni képviselő asszony közgyűlésben, illetve bizottsági elnökként végzett munkáját. Külön köszönetünket fejezzük ki a lakossági észrevételeken alapuló ügyek lelkiismeretes intézéséért.

A polgármesteri bejelentést követően az MSZP mint jelölő szervezet él azzal a jogával, hogy a listán szereplő személyek közül a lemondott képviselő helyére képviselőt jelöljön. Az MSZP helyi szervezete Madarasi István személyére tesz javaslatot a Helyi Választási Bizottsághoz.

Madarasi István – a listán sorrendiségben következő személy – nem ismeretlen Debrecen város közvéleménye előtt. Önkormányzati képviselőként, illetve a Pénzügyi Bizottság elnökeként bizonyította szakmai rátermettségét. Meggyőződésünk, hogy a képviselői eskü letétele után hasznos és a városlakók érdekeit képviselő tagja lesz a közgyűlésnek.

Szathmári Károly
frakcióvezető