Kérdések Lázár Jánoshoz

Az MSZP az alábbi kérdésekre várja a választ Lázár Jánostól a mai kormányinfón:

1. Mivel magyarázza, hogy az alakuló Miniszterelnöki Kabinetiroda, vagyis Rogán Antal propagandaminisztériuma az általa benyújtott törvénymódosító javaslat szerint lényegében korlátlanul vehet fel bármennyi embert, és nekik lényegében bármekkora fizetést adhat? Ugyanis a munkaszerződéssel foglalkoztatottak számát valamennyi közigazgatási szerv esetében az átlagos statisztikai létszám 10%-ára korlátozza, de ezt a szabályt a Rogán-féle propagandaminisztérium esetében nem kell majd alkalmazni.

2. Mivel indokolja a javaslatának azt a részét, amely lehetővé teszi, hogy a propagandaminisztériumba korlátlanul lehessen főtanácsadókat és tanácsadókat kinevezni, akiknek a fizetését akár 50%-kal is megemelhetik? Nem gondolja, hogy Rogán Antal emberei helyett inkább az évek óta tisztességesen dolgozó közalkalmazottaknak kellene 50%-kal megemelni a fizetését?

Nincs egy hete, hogy azt ígérték, a propagandaminisztérium egy forint többletköltséget sem jelent majd az adófizetőknek. Lázár János javaslata alapján azonban Rogán Antal minisztériumában még a többihez képest is pofátlanabb kifizetések lehetnek majd.

MSZP