mszp.hu | Belföld | Telekom Nokia közlemény elbocsátások
2014. július 24. 13:26

Ki a felelős a gyárbezárási hullámért?

Az MSZP tételes beszámolót vár a kormánytól a 2012 és 2014 között megkötött stratégiai megállapodásokról és arról, hogy ki a felelős az országos gyárbezárási hullámért!

A Nokia közel 2000 fős leépítést jelentett be, a Telekom pedig 1700 dolgozójától válik meg. Mindkét társaság az Orbán-kormány stratégiai partnere. A kormány 2012 nyara óta több mint 40 stratégiai megállapodást kötött különböző magyarországi termelő cégekkel. Ezeket kivétel nélkül kormánypolitikusok jelentették be sajtónyilvánosság előtt. A gazdaság talpra állításáról szóló szavak után kérdezzük: az országos gyárbezárási hullámért ki vállalja a felelősséget?

Két év után ideje mérleget vonni: van-e bármilyen pozitív hatása ezeknek a megállapodásoknak? Mert az idő és a tömeges elbocsátások azt igazolják, hogy ezek csak politikai reklámfogások voltak. Nem akarunk rémképeket festeni, de nagyon úgy tűnik, hogy ahol a kormány ilyen megállapodást kötött, ott a dolgozók nagy részének mennie kell.

Orbán Viktor egymillió új munkahelyet és európai termelési központot ígért, de csak a munkanélküliséget termeli. Tételes beszámolót várunk a kormánytól a stratégiai és partnerségi megállapodások tartalmáról és arról, hogy ki a felelős a nemzetközi termelőcégek kivonulásáért!

Gúr Nándor,
országgyűlési képviselő