2012. március 14. 12:43

Ki fizeti a Békemenetet?

Véletlenszerű egybeesésként március 15-én fél kettőkor egy időben indul el a kormánnyal szimpatizáló állampolgárok "teljes mértékben kormánytól függetlenül" szerveződő Békemenete és a közigazgatási minisztérium ugyanonnan ugyanoda tartó ünnepi menete. Már a korábbi Békemenetet is beárnyékolta annak gyanúja, hogy kormánytámogatással jött létre, sőt közpénz is szerepet játszott annak létrejöttében, így az MSZP elvárja, hogy a szervezők és a kormány tisztázza a felmerült gyanúkat.

Mivel a haza polgárait erősen foglalkoztatják ezek a felvetések, így szeretnénk választ kapni Navracsics Tibortól és Bayer Zsolttól az alábbi kérdésekre:

1. milyen kapcsolat áll fenn a kormány és a Békemenet között?
2. milyen pénzügyi támogatásban részesíti a kormány a Békemenetet?
3. kerül-e közpénz a békemenetre buszoztatott polgárok költségeinek megtérítésébe?
4, az előbbi kérdés folyományaként ki fizeti a Békemenet plakátjait, a Békemeneten részt vevő vidékiek, külföldiek utaztatását, szállását, ellátását?
5, minek köszönhető, hogy a Békemenet szervezésében főszerepet vállaló jobboldali médiumokban drasztikusan megnőttek a fideszes vezetés alatt álló állami intézmények reklámjai az első Békemenet időszakában?