szon.hu / mszp.hu | Belföld | ESZOSZ
2015. szeptember 30. 16:34

Ki kell vizsgálni, történt-e más, hasonló uniós pályázati visszaélés!

Nyíregyháza – A nyáron már ezernél több ember számára vált nyilvánvalóvá, hogy nagy a baj ESZOSZ-ügyben – hallhattuk Bangóné Borbély Ildikótól szerdai sajtótájékoztatóján.
Az MSZP országgyűlési képviselője az elmúlt hétfőn azonnali kérdést tett fel a témában Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszternek, aki elismerte a bűncselekmény tényét, s ígéretet tett rá, hogy a kormányhivatal vezetőivel egyeztetve még a héten tisztázzák a károsultak munkajogi helyzetét.
- Bebizonyosodott, hogy mivel nem használtak fel önerőt, költségvetési csalás történt, s a munkahelyek létrehozására szerződött állami erdészeti vállalatok önkényesen bontották fel szerződését az ESZOSZ-szal. Kezdeményeztük egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, s szeretnénk tudni, történt-e más hasonló pályázati visszaélés – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó.
A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Veres János, a párt megyei elnöke is, aki mondanivalójában felszólította a megyei kormányhivatalt, közöljék a nyilvánossággal, hogyan, milyen határidővel, s milyen módon kívánják rendezni a kisemmizettek munkajogi helyzetét.