Belföld, Gazdaság | tolvajkormány létminimum KSH
2013. július 11. 12:09

Kibújt a létminimum-szög a zsákból

Üdvözöljük, hogy a statisztikai hivatal ellenzéki nyomásra végre közölte a hetek óta meglévő létminimum adatokat. Az MSZP régóta követelte az adatok nyilvánosságra hozatalát, ám ezt minden bizonnyal a kormányzati kommunikációs gépezet nem engedte. Nem meglepő, mert az adatok sehogy sem férnek bele a fideszes sikerpropaganda győzelmi jelentéseibe.

Örülünk, hogy a KSH elismerte, az adatok már birtokukban voltak, ezzel bizonyítottnak tekintjük a kormányzati aknamunkát.

Meg kell jegyezzük, az MSZP sosem szokott adatokat kilopni minisztériumokból, állami intézményekből, ez csak a Fideszre jellemző. Az általunk közölt számok a fogyasztói kosár élelmiszereinek inflációs adatain és a társadalmi, gazdasági folyamatok változásain alapultak.

A statisztikákból kiderült, amit eddig csak sejtettünk: több mint négymillióan élnek a 85 ezer forintos egy főre jutó létminimum alatt, illetve egy két gyermeket nevelő család megélhetéséhez 250 ezer forint szükséges. Mindenki eldöntheti, hogy hány magyar család rendelkezik ekkora nettó jövedelemmel.

Ezt eredményezte az Orbán-kormány három éves rendszerszintű tolvajlása.

Az MSZP célja egy olyan ország, ahol az emberek napról napra jobban élnek. Kormányra kerülésünk után munkahelyeket teremtünk, hogy minden családban legyen legalább egy kereső, olyan gazdaság- és társadalompolitikába kezdünk, hogy aki tisztességesen dolgozik, az meg is tudjon élni.

Korózs Lajos
elnökségi tag