mszp.hu | választás 2014
2014. április 06. 12:39

Kifogás a miniszterelnökség kampánya miatt

Kifogást nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz az MSZP kampányfőnök-helyettese, mert a miniszterelnökség a Fidesz-KDNP népszerűsítésére alkalmas kampánytevékenységet folytatott.

Baja Ferenc kifogása szerint a miniszterelnökség a kormány hivatalos honlapján április 4-én este, majd április 5-én délután olyan írásokat tett közzé, amelyek a Fidesz-KDNP szegedi, illetve debreceni nagygyűléséről számoltak be. Az írások tartalma alapján kétséget kizáróan megállapítható, hogy a rendezvényeken Orbán Viktor a Fidesz elnökeként mondott beszédet, amiben a kormánypártok listájára voksolásra buzdított és az ellenzék tevékenységét rendkívül éles kritikával illette. Mindez a Fidesz-KDNP népszerűsítésére alkalmas kampánytevékenység, tehát a miniszterelnökség kampánytevékenységet folytatott, ezzel súlyosan megsértette a választási eljárásról szóló törvény előírásait.

Baja Ferenc azt kéri a Nemzeti Választási Bizottságtól, hogy állapítsa meg a jogszabálysértést és tiltsa el a miniszterelnökséget a további jogszabálysértéstől.