mszp.hu
2014. október 29. 12:54

Kimondta a bíróság: választási csalás történt Szekszárdon

A Pécsi Ítélőtábla Pkf.III.20.021/2014/2. szám alatt végzésben rendelkezett a 2014.október 12. napján megtartott önkormányzati választás egyes szavazóköri eredményeinek megsemmisítéséről.

Ez kétséget kizáróan egyértelművé teszi, hogy a 2014. október 12-i önkormányzati választás titkossága és tisztasága törvénysértő módon megsértésre került, úgy befolyásolták a választás tisztaságát, hogy pénzt adtak azért, hogy a tömegesen helyszínre szállított roma szavazók egy adott jelöltre voksoljanak.

A választási csalás tényét megállapító ítélőtábla-végzés rendelkezett az új választás időpontjáról is.

Szekszárd város 07. számú választókerület 28. számú szavazókörében, 08. számú választókerület 27., 29., és 30. számú szavazókörében az új választás időpontja 2014. november 9. napja.

Itt az idő, hogy a választók az internetadó, ingatlanadó, mutyizás mellett a választási csalásra is nemet mondjanak!

Az MSZP kéri a választókat menjenek el szavazni az érintett szavazókörökben, és szavazzanak dr. Hadházy Ákos polgármesterjelöltre az egyéni jelöltek közül pedig a 28. számú szavazókörben Ilosfai Gábor, a 27-29-30. szavazókörben pedig Zaják Rita képviselőjelöltre.