2012. szeptember 19. 15:29

Kinél pattog a labda?

Sokadik alkalommal tart az MSZP Kecskeméti Szervezete sajtótájékoztatót a KSE körüli gyanús ügyekkel kapcsolatban.

Mindaddig szóvá fogjuk tenni ezeket, amíg a kérdéseinkre nem kapunk megnyugtató válaszokat. Tehát a labda a városvezetésnél pattog…

Három sportágat szeretnénk kiemelni: a kosár-, a röp- és a kézilabdát.

Mint tudjuk, a kosárlabda csapat elvesztette az első osztályban való indulás jogát. Kiderült, ez a nem megfelelő gazdálkodásnak volt köszönhető, nem pedig a csapat teljesítményének. Annyi szerencsénk azért van, hogy a másodosztályban nekivághattak az idénynek.

Mi a helyzet a röplabdásokkal? A röplabdázóknak szintén ki kellett válni a KSE-ből ahhoz, hogy indulni tudjanak ebben a szezonban. Új klubot hoztak létre (Kádár Kecskeméti Röplabda Klub), mely mögött két nagy szponzor áll jelenleg. Pusztán a sportot szerető támogatóknak köszönhetik, hogy ők is el tudtak indulni. Ha a Városon és annak vezetésén múlik, akkor vajon tudnánk szurkolni nekik? Lenne lehetőségük játszani?

És végül, de nem utolsó sorban a kézilabdások. Ők maradtak a KSE-ben, és szerencsére az élvonalban is sikerült.

A KSE tartozásai 2011. december 31-én elérték a 160.000.000,- Forintot. Azóta ez az összeg minden bizonnyal tovább emelkedett. Mindezt a KSE-n belül maradt a kézisek fogják rendezni? Esetleg segít az önkormányzat? Mik a városvezetés tervei? Vannak elképzelések vagy majd az idő megoldja?

A KSE gyanús ügyeivel kapcsolatban a városvezetés részéről is született feljelentés, valamint belső vizsgálatot indítottak, ezért tőlük kérdezzük:

- Kik a felelősek a kialakult helyzetért?

- Hogyan vándorolhatott ki több 10-100 millió forint közpénz úgy cégekhez, hogy nem volt megfelelő teljesítés mögöttük?

- Mi a helyzet a vagyonértékű jogokkal (indulási, játékos jogok)? A KSE tulajdonában vannak vagy az új cégeknél? Hogyan lettek rendezve? Esetleg már korábban sem volt az Egyesületé?

- Ezek után mi lesz a kecskeméti sporttal és a KSE-vel?

Csak nekünk tűnik egyszerűnek a képlet? Ismertek, hogy kik állították ki a számlákat, kik vették át azokat, kik intézték a kifizetéseket. Az ügy már egy éve húzódik. Vajon miért ilyen lassúak a nyomozati szervek?

Az MSZP leszögezi, hogy nem az edzőket és a játékosokat hibáztatjuk a kialakult helyzetért, hanem a társaság (és a városvezetés) felelős vezetőit!

Múlt heti, a Kecskeméti Fürdővel – mint luxusberuházással – foglalkozó sajtótájékoztatónk után Szemereyné Pataki Klaudia Alpolgármester Asszony úgy üzent az MSZP-nek a Kecskeméti Televízión keresztül, hogy „Nem tesznek jót a kecskeméti ügyeknek a politikai fennhangok”.

Erre annyit szeretnék válaszolni, hogy a tisztelt Alpolgármester Asszony ezek szerint nem érti a politika és a közösség lényegét. Egy ellenzéki pártnak kötelessége felhívni a polgárok figyelmét arra, ha valami rosszul vagy adott esetben nem is működik. Mi most ezt tesszük. Legyen szó a Kecskeméti Fürdőről vagy a KSE-ről.

Az a célunk, hogy mutyi-mentes legyen Kecskemét és Hazánk is. Abban az esetben, ha ez fáj valakinek, nem csodálkozom az ilyen jellegű kijelentéseken…

Tehát meg akarjuk tudni minél előbb:

- Kik a felelősek a KSE-nél kialakult helyzetért?

- Ezek után mi lesz a kecskeméti sporttal és a KSE-vel?

A kialakult helyzettel a felelőtlen vezetés bünteti a sportszerető kecskemétieket. Még mindig náluk pattog a labda…

Kecskemét, 2012. szeptember 19.

Az MSZP Kecskeméti Szervezete nevében:

Riczu Péter elnökségi tag