MTI/mszp.hu
2012. július 02. 13:02

Kis Andreát indítja a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztért az MSZP

Kis Andrea tanárt indítja az MSZP a hódmezővásárhelyi polgármesteri tisztségért az őszi időközi választáson, amelyet a helyi választási bizottság szeptember 2-ára írt ki.

A 32 éves politikus hétfői, bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy azért vállalta a jelöltséget, mert úgy érzi, nagyon sokan szeretnének változást a városban.

A gazdasági problémák megoldása mellett a legfontosabb feladatok között említette a demokratikus közélet megteremtését, amely által szerinte az élet minden területén változásokat lehetne generálni. Hozzátette, hogy kulcskérdésnek tartja az oktatás és a sport támogatását. Kis Andrea az ellenzéki erőket összefogásra szólította fel.

Kis Andrea a városban tanárként dolgozik, emellett jogot tanul. 1999 őszén lépett be az MSZP-be, 2000-ben az időközi önkormányzati választáson képviselőjelöltként indult, 2010-ben polgármesteri kihívója volt Lázár Jánosnak. Az MSZP bejelentésével egy időben ülésezett a helyi választási bizottság, amely szeptember 2-ára, vasárnapra tűzte ki az időközi polgármester-választást.