Kiszámíthatatlan és kilátástalan

A költségvetés sorsa kiszámíthatatlan, a gazdaság jövője pedig kilátástalan.

Az államadósság nő, a beruházások visszaestek. A munkahelyek megszűnnek, a családtagok és barátok üzletének felfuttatása pedig csak a fideszes klientúrának teremt jól fizető pozíciókat. A munkahelyteremtő kkv-k egymás után adják be a kulcsot, a nagyvállalatok pedig az ágazati különadókat az áraikba vagy beépítik, vagy a dolgozóikat leépítik. Már a Költségvetési Tanács kétharmados fideszes többsége is úgy látja, hogy a gyenge gazdasági teljesítmény miatti költségvetési bevételkiesés a tartalékok azonnali zárolását követeli.

Orbán tolvajkormányának ezt sikerült elérnie az ország tartalékainak szisztematikus leszívásával, az állami földek és a nyugdíj-megtakarítások lenyúlásával, Simicska Lajos és a Közgép kitömésével, a folyamatos megszorításokkal, az igazságtalan, egykulcsos adórendszerrel, az európai rekordszintre emelet áfával és az emberekre háruló különadókkal.

Felszólítjuk a kormányt, hogy vegye figyelembe a tanács költségvetési tartalékok zárolására vonatkozó javaslatát, hogy tartható legyen a hiánycél! Ne költsenek újabb százmilliókat államtitkári focicsapatokra és más fideszes politikusok hobbijára!

A 2014-es választások tétje az, hogy marad-e kilátástalanság a magyar gazdaság, a magyar emberek számára, vagy a változás révén végre egy biztonságosabb és igazságosabb Magyarország felé indulhatunk el.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő