haon.hu/mszp.hu
2012. június 30. 09:31

Költségvetési tervet készít az MSZP őszig

Debrecen - Magyarországot a kiszámíthatatlanság és bizonytalanság jellemzi – mondta Török Zsolt.

A költségvetési megszorítások miatt aláírásgyűjtésbe kezdett Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országos elnökségének tagja. Püspökladányban és Nádudvaron egy óra alatt 150 aláírást gyűjtött össze a képviselő. Az akciót egész nyárra tervezik, s a megye össze településére el szeretne jutni.

– Az utóbbi két évet a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság jellemzi. A megszorítások hosszabb távon nem vezetnek eredményre, ezért ősszel egy alternatív költségvetési tervvel fogunk előállni – mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője a pénteki sajtótájékoztatón.

Bangóné Borbély Ildikó hozzátette: a bizonytalanság és kiszámíthatatlanság egyik bizonyítéka, hogy a fiatalok fele el akarja hagyni az országot, mivel nincs jövőképük, nem tudnak mire tervezni. – Felháborító, hogy a nyári szociális étkeztetésből 30 ezer gyermeket zártak ki úgy, hogy a kistérségi iskolákban például a tízórait már reggel meg kapják a diákok, mert otthon nincs mit reggelizni. Mindeközben a nemzeti konzultációra 860 millió forintot költenek – fűzte hozzá.

HBN