szon.hu | Belföld | egészségügy Nyíregyháza
2016. február 03. 12:52

Kommunikációval nem lehet tüzet oltani

Egy fizetőssé tett, a betegek igényeit figyelmen kívül hagyó, és súlyos gondokkal küzdő egészségügyről beszéltek sajtótájékoztatójukon az MSZP politikusai.

– Sem a megyei és a városi önkormányzat uniós pályázati lehetőségei között, sem a Modern városok programban nem találni komoly egészségügyi beruházást, ami azért szomorú, mert a nyíregyházi városi rendelőben vagy a Sóstói úti kórházban áldatlan körülmények uralkodnak – mondta el Csabai Lászlóné megyei alelnök szerdai sajtótájékoztatóján, majd hozzátette: sehol a megyében nem találni ilyen lepusztult szakrendelést. Tukacs István országgyűlési képviselő mindezt azzal egészítette ki, hogy már az Állami Tisztiorvosi Szolgálat háza tájáról is kiszivárgott: a kórházak kétharmada a gyógyítás minimumfeltételeinek sem felel meg. – Rétvári Bence államtitkár és a kormány azt gondolja, hogy kommunikációval lehet tüzet oltani, s amikor béremelésről beszélnek, tulajdonképpen a korábban már beígért, s elmaradt járandóságot készülnek több mint 2 év után kiosztani. Ezért szavazásig visszük el a fizetésemelési javaslatunkat, s a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal érdekképviseleteinek az összes ajánlását igyekszünk majd a parlament nyelvére lefordítani – mondta el Tukacs István.