mszp.hu | Belföld | korkedvezményes nyugdíj | Nyugdíj
2015. november 27. 10:34

Korkedvezményes és korengedményes nyugdíj: indokolt a legkeményebb fellépés a szakszervezetek részéről

A fideszes brókerkormány még az elmúlt évben egyetlen tollvonással megszüntette a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségét. Azóta többször is azt ígérték, hogy ennek a képtelen helyzetnek a megszüntetésére tárgyalásokat kezdenek a szakszervezetekkel – ám ez a mai napig nem történt meg.

A magyar szakszervezetek ezért – más híján – a férfiak 40+ népszavazást kezdték támogatni, ám ezt a kezdeményezést a fideszes pártkatonákkal feltöltött Alkotmánybíróság leállíttatta.

Miután nyilvánvaló, hogy a fideszes brókerkormány idáig folyamatosan hazudott a magyar munkavállalóknak a korkedvezményes, illetve korengedményes nyugdíjba vonulással kapcsolatban, a szakszervezetek részéről indokolttá vált a legkeményebb és leghatározottabb érdekérvényesítés alkalmazása.

Az MSZP ehhez minden támogatást megad, és vállaljuk, hogy a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjak visszaállításáról törvényjavaslatot nyújtunk be a Parlamentnek.

Lukács Zoltán
az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes